NetBSD Problem Report #45118

From www@NetBSD.org  Mon Jul  4 23:18:38 2011
Return-Path: <www@NetBSD.org>
Received: from mail.netbsd.org (mail.netbsd.org [204.152.190.11])
	by www.NetBSD.org (Postfix) with ESMTP id 21E6363C892
	for <gnats-bugs@gnats.NetBSD.org>; Mon,  4 Jul 2011 23:18:38 +0000 (UTC)
Message-Id: <20110704231837.7D17263C882@www.NetBSD.org>
Date: Mon,  4 Jul 2011 23:18:37 +0000 (UTC)
From: cyber@netbsd.org
Reply-To: cyber@netbsd.org
To: gnats-bugs@NetBSD.org
Subject: -current boot failure of smp Dell C521
X-Send-Pr-Version: www-1.0

>Number:         45118
>Category:       port-amd64
>Synopsis:       -current boot failure of smp Dell C521
>Confidential:   no
>Severity:       critical
>Priority:       high
>Responsible:    port-amd64-maintainer
>State:          feedback
>Class:          sw-bug
>Submitter-Id:   net
>Arrival-Date:   Mon Jul 04 23:20:00 +0000 2011
>Closed-Date:    
>Last-Modified:  Sat Jul 09 08:14:42 +0000 2011
>Originator:     Erik Berls
>Release:        -current July 4, 2011 14:30 PDT
>Organization:
NetBSD
>Environment:
NetBSD dev0 5.99.54 NetBSD 5.99.54 (GENERIC) #0: Mon Jul  4 07:57:10 PDT 2011  cyber@dev0:/n/srv0/Src/N-current/src/sys/arch/amd64/compile/obj/GENERIC amd64

(Ignore build timestamp, clock is set wrong.)
>Description:
In trying to debug bge issues, issues were discovered with -current.

This is running on a Dell Dimension C521 (2 core, 2G ram), with an BGE 5701, and an HDMI output based vga card installed.

GENERIC, Source update as of July 4, 2011 14:30 PDT:
- booted normally hangs in autoconf after acpicpu1 line
- booted with -12c & 'disable azalia' gets to multi user
- booted with -1 gets to multi user
- booted with -2 hangs after audio0 at hdafg4



This system functions correctly with SMP (modulo issues with high nfs load) on 5.0.2, bge fails to communicate on 5.1 & netbsd-5.
(ref kern/44897)

dmesgs available upon request

>How-To-Repeat:
boot -current without flags

>Fix:

>Release-Note:

>Audit-Trail:
From: Jukka Ruohonen <jruohonen@iki.fi>
To: gnats-bugs@NetBSD.org
Cc: netbsd-bugs@NetBSD.org, cyber@NetBSD.org
Subject: Re: port-amd64/45118: -current boot failure of smp Dell C521
Date: Tue, 5 Jul 2011 07:24:19 +0300

 On Mon, Jul 04, 2011 at 11:20:01PM +0000, cyber@NetBSD.org wrote:
 > GENERIC, Source update as of July 4, 2011 14:30 PDT:
 > - booted normally hangs in autoconf after acpicpu1 line

 The first thing: does it hang if you disable acpicpu(4) either from
 userconf(4) or from the kernel configuration file?

State-Changed-From-To: open->feedback
State-Changed-By: wiz@NetBSD.org
State-Changed-When: Sat, 09 Jul 2011 08:14:42 +0000
State-Changed-Why:
Feedback requested by jruoho.


>Unformatted:

NetBSD Home
NetBSD PR Database Search

(Contact us) $NetBSD: query-full-pr,v 1.39 2013/11/01 18:47:49 spz Exp $
$NetBSD: gnats_config.sh,v 1.8 2006/05/07 09:23:38 tsutsui Exp $
Copyright © 1994-2007 The NetBSD Foundation, Inc. ALL RIGHTS RESERVED.